Foto Conceptual manoeuvring The conceptual foundations of Information Manoeuvre and the manner in which it is interpreted within the Netherlands Ministry of Defence need clarification.
Foto Dezinformatsiya in Lithuania It is paramount for societies, including the Dutch, to be aware of the likely possibility of being targeted by Russian dezinformatsiya campaigns.
12h846_jhe67.jpg De handen op de rug gebonden? De krijgsmacht ontwikkelt voortdurend nieuwe capaciteiten op informatievoorzieningsvlak om relevant te blijven voor de nationale veiligheid. En daar zit een probleem, want deze capaciteiten raken snel aan privacyoverwegingen en vereiste bevoegdheden. 
IDF Gaza Convergentie van inlichtingen- en beïnvloedingsoperaties Inlichtingenmateriaal fungeert als content voor sociale mediacampagnes, waardoor diensten in Israël en Oekraïne tot deelnemers aan de ‘battle of narratives’ zijn geworden.
323_djlk_dal.jpg On mind war Informatie is een krachtig wapen en vooral sociale media bieden ongekende mogelijkheden voor beïnvloeding: hoog tijd voor maatregelen, met Information Warfare in het middelpunt.
55_wqiw.jpg Manoeuvreren in de informatieomgeving Optreden in de informatieomgeving verdient alle aandacht en komt naast de traditionele militaire inzet te staan: het is een ‘en-en’-variant die het instrumentarium van de krijgsmacht verbreedt
herik_thumb_32355.png Zeg me dat het niet waar is…? Defensie heeft in de eigen organisatie een verantwoordelijkheid voor de bestrijding van desinformatie en moet het fysieke domein en de informatieomgeving beter integreren.
hout_23_diw.jpg Verdediging tegen imagefare Imagefare, het inzetten van beeldvorming als wapen ter vervanging van militaire middelen, kan een krachtig middel zijn dat vooral westerse democratieën kwetsbaar maakt.