Auteur

123 resultaten. Pagina 1 van 11.
NEXUS De oorlog en de toekomst The Nexus volume 'De oorlog en de toekomst' is worth reading on the unfailingly intriguing topic of war and the future.
Four Battlegrounds Preparing for the future of war The recent publications 'Four Battlegrounds', 'War Transformed' and the 'Origins of Victorty' are all worthy additions to the field and have considerable merits of their own.
Chesney cyber conflict Deter, Disrupt, or Deceive Robert Chesney en Max Smeets geven met hun bundel 'Deter, Disrupt, or Deceive' een goede verdere aanzet tot discussie over de aard van het cyberconflict.
Rolf de Winter Van iedereen en niemand Rolf de Winters analyse van de introductie en taakstelling van het helikopterwapen bij de Nederlandse krijgsmacht in 'Van iedereen en niemand' zou kunnen dienen als model ter ondersteuning van de besluitvorming voor soortgelijke toekomstige projecten.
Airpower Pioneers Airpower Pioneers De verhalen van persoonlijkheden, leiders en visionairs in Airpower Pioneers zijn niet alleen toegankelijk voor vliegers en airpowerprofessionals, maar ook jonge mensen, ongeacht krijgsmachtdeel, kunnen er inspiratie uit halen. 
Hans Jaap Melissen FOTO ANP ‘De oorlog voelt als thuiskomen’ In een interview met de Militaire Spectator praat oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen over zijn vak, selfie warriors en defensievoorlichters.
Strategia Oliveiro Strategia Het perspectief in Charles Oliveiro's Strategia is het militaire denken, oorlogstheorieën en strategie en daarmee stelt hij vragen die thuishoren op het hoogste intellectuele niveau over de oorlog en de oorlogvoering.
John Antal 7 Seconds to Die NATO commanders and staff could learn about new combat technologies from John Antal's thorough analysis in his book 7 Seconds to Die. 
Alkibiades Alkibiades Ilja Leonard Pfeijffer heeft met zijn omvangrijke historische roman Alkibiades niet alleen een boeiend verhaal geschreven, maar ook een uitermate waardevolle bijdrage aan de Nederlandse krijgskunde geleverd.
De Strijd om Bali De strijd om Bali/Zoeken, aangrijpen en vernietigen! /Grof geschut De auteurs van De strijd om Bali, Zoeken, aangrijpen en vernietigen! en Grof geschut focussen met hun boeken op extreem geweld in de Indonesische dekolonisatieoorlog en dragen daarmee bij aan het voortgaande debat over die periode.
Weiss The New Art of War The New Art of War In zijn boek The New Art of War probeert Geoffrey Weiss met zijn Unified War Theory een panklaar antwoord te geven op alle oorlogstheoretische vraagstukken.
The New Proxy Wars Understanding the New Proxy Wars Hoewel de inzichten in Understanding the New Proxy Wars diepgaander hadden kunnen zijn, kunnen sommige hoofdstukken zeker meerwaarde hebben voor lezers die al geïnteresseerd waren in specifieke conflicten.