Auteur

538 resultaten. Pagina 1 van 45.
IDF Gaza Convergentie van inlichtingen- en beïnvloedingsoperaties Inlichtingenmateriaal fungeert als content voor sociale mediacampagnes, waardoor diensten in Israël en Oekraïne tot deelnemers aan de ‘battle of narratives’ zijn geworden.
Frans Matser Gratificatie voor Diana: integer of creatief? Ik weet nog steeds niet helemaal zeker of ik integer of creatief heb gehandeld. Maar Diana was heel blij, en dat was ook wat waard.
Frans Matser Gaza-oorlog 'Kapitein, moeten we het niet eens over het Palestijns-Israëlische conflict hebben? Wie heeft er gelijk?'
Sergei Boeke De paradigmaverschuiving van oktober 2023 De verschrikkingen in Israël en de Palestijnse gebieden hebben grote gevolgen elders: westerse regeringen hebben niet de bandbreedte om meerdere crises tegelijk te blussen. 
Jaus Muller Gevechtstenue en naaldhakken Het is nu belangrijker dan ooit om af te stappen van de stereotypering van militairen als uitsluitend mannelijk of macho.
Foto MCD Aaron Zwaal Anders kijken naar hetzelfde: reserveofficieren als ‘Hansje Brinkers’ In het licht van de doctrinediscussie over de inzet van de bijna 600 reserveofficieren/specialisten van 1 Civiel Militair Interactie Commando (1CMICo) mogen we best creatiever denken.
Frans Matser De jeugd van tegenwoordig 'Wil je nou zeggen dat we de jeugd van tegenwoordig met hun telefoons en internet een beetje hun gang moeten laten gaan?’
Jaus Müller Digitaal orakel in camouflageprint Artificial Intelligence zal alles veranderen, of denkt u dat ik deze column echt zelf heb getypt?
Sergei Boeke Multinationale eenheden: een politiek-militair huwelijk Bij internationale samenwerking verdient de politieke besluitvorming meer aandacht: nu richt men zich vooral op de militaire klik. 
Foto MCD Hoe informeer je bij een luchtalarm? Het gebruik van het luchtalarm in oorlogssituaties is voor Nederland onlangs 'wat vergezocht' genoemd, maar toch zou het goed zijn na te denken over de snelheid van dreigingen en het voorbereiden van de bevolking. 
Frans Matser Internationale samenwerking Waarom had ik niet zo'n bataljonscommandant die gewoon beslissingen durfde te nemen?
Frans Matser Vertrouwen ‘Moreel contract? Waar staat dat dan?’