Auteur

551 resultaten. Pagina 1 van 46.
Sergei Boeke Na Oekraïne, Taiwan? Een conflict in Taiwan lijkt wellicht ver weg, zowel in geografie als in tijd, maar Europa zal zeker niet gespaard blijven.
Frans Matser Populisme en voortschrijdend inzicht Hoewel politici in feite betaald worden om vooruit te kijken, is dat nu juist wat vooral populisten het slechtste doen, dus lopen ze vanzelf tegen de realiteit aan.
Peter Schrijver Unmanned Systems Forces garanderen Oekraïense graanexport Bij het continueren van de graanexport over zee, een van de grootste successen van de Oekraïners na de grootschalige Russische invasie van 2022, spelen de Unmanned Systems Forces een cruciale rol.
Frans Matser Warfighting mindset en andere problemen Het benoemen van een warfighting mindset is een, maar kunnen we de jonge mannen en vrouwen die de komende jaren leiding moeten gaan geven bij de krijgsmacht wel goed opleiden?
Pien van der Hoeven CDS tegen de premier: ‘Doe je werk!’ De film Invasie maakt niet alleen gebruik van actie en avontuur om nieuwe rekruten te werven, maar spreekt ook het anti-Haagse onderbuikgevoel aan.
Foto EU Is Rusland echt een existentiële bedreiging voor Europa? Het begrip existentiële dreiging heeft in de krijgskunde een expliciete, duidelijke betekenis, zo blijkt uit nadere beschouwing van de theorie. 
Sergei Boeke Hybride oorlog: oude, zure wijn in nieuwe zakken Subversieve Russische operaties tegen het Westen, die de KGB ook tijdens de Koude Oorlog volop uitvoerde, zullen de komende maanden alleen maar toenemen. 
Frans Matser Hokjesdenken Toen ik in 1976 op de KMA kwam merkte ik dat collega’s met een andere kleur uniform elkaar niet altijd voor vol aanzagen, wat de samenwerking tussen de krijgsmachtdelen nogal eens in de weg heeft gestaan.
Jaus Muller Het hakblok van het pacifisme Ewald Engelen en Martijntje Smits willen vrede, democratie en veiligheid offeren en de Russische leider Poetin vrije baan geven.
Pien van der Hoeven Fog of war: over een veelgebruikte metafoor Sinds de Russische inval in Oekraïne hebben commentatoren het vaak over de 'fog of war', maar was het echt Clausewitz die met die term kwam?
Sergei Boeke Nederland in de NAVO: van pick & mix tot terug in het gelid? Het ministerie van Defensie en de OPCO’s hebben maar een beperkte kennis van de NAVO: soms lijkt het alsof de implicaties van besluiten in Brussel laat doordringen in Nederland zelf.
Frans Matser Zelensky, ga werven aan de Spaanse Costa's! Veel Nederlanders zijn niet bereid te vechten, maar welvarende Oekraïners en Russen staan ook niet bepaald te trappelen.