Auteur

545 resultaten. Pagina 1 van 46.
Sergei Boeke Hybride oorlog: oude, zure wijn in nieuwe zakken Subversieve Russische operaties tegen het Westen, die de KGB ook tijdens de Koude Oorlog volop uitvoerde, zullen de komende maanden alleen maar toenemen. 
Frans Matser Hokjesdenken Toen ik in 1976 op de KMA kwam merkte ik dat collega’s met een andere kleur uniform elkaar niet altijd voor vol aanzagen, wat de samenwerking tussen de krijgsmachtdelen nogal eens in de weg heeft gestaan.
Jaus Muller Het hakblok van het pacifisme Ewald Engelen en Martijntje Smits willen vrede, democratie en veiligheid offeren en de Russische leider Poetin vrije baan geven.
Pien van der Hoeven Fog of war: over een veelgebruikte metafoor Sinds de Russische inval in Oekraïne hebben commentatoren het vaak over de 'fog of war', maar was het echt Clausewitz die met die term kwam?
Sergei Boeke Nederland in de NAVO: van pick & mix tot terug in het gelid? Het ministerie van Defensie en de OPCO’s hebben maar een beperkte kennis van de NAVO: soms lijkt het alsof de implicaties van besluiten in Brussel laat doordringen in Nederland zelf.
Frans Matser Zelensky, ga werven aan de Spaanse Costa's! Veel Nederlanders zijn niet bereid te vechten, maar welvarende Oekraïners en Russen staan ook niet bepaald te trappelen.
Frans Matser Gevechtskracht? Voor we in Nederland geringschattend doen over de militaire prestaties van Rusland, moeten we ons goed realiseren dat wij het met onze krijgsmacht in een conventionele oorlog vermoedelijk niet veel beter zouden doen.
IDF Gaza Convergentie van inlichtingen- en beïnvloedingsoperaties Inlichtingenmateriaal fungeert als content voor sociale mediacampagnes, waardoor diensten in Israël en Oekraïne tot deelnemers aan de ‘battle of narratives’ zijn geworden.
Frans Matser Gratificatie voor Diana: integer of creatief? Ik weet nog steeds niet helemaal zeker of ik integer of creatief heb gehandeld. Maar Diana was heel blij, en dat was ook wat waard.
Frans Matser Gaza-oorlog 'Kapitein, moeten we het niet eens over het Palestijns-Israëlische conflict hebben? Wie heeft er gelijk?'
Sergei Boeke De paradigmaverschuiving van oktober 2023 De verschrikkingen in Israël en de Palestijnse gebieden hebben grote gevolgen elders: westerse regeringen hebben niet de bandbreedte om meerdere crises tegelijk te blussen. 
Jaus Muller Gevechtstenue en naaldhakken Het is nu belangrijker dan ooit om af te stappen van de stereotypering van militairen als uitsluitend mannelijk of macho.