Luitenant-kolonel b.d. drs. Jan-Leendert Voetelink

Jan-Leendert Voetelink is luitenant-kolonel b.d. van de Koninklijke Luchtmacht. 

Artikelen

Hackers Voor de research voor zijn boek Hackers hoefde Gerard Janssen niet ver weg, want Nederland blijkt zowel over een capabele hackersgemeenschap te beschikken als veel IT-kennis en ervaring om tegen de uitwassen van hacken te beschermen.
Image
2.jpg
Granaten en minaretten Nikolaos van Dam laat in zijn boek Granaten en minaretten zien hoe hij er als diplomaat in slaagde een benadering te kiezen die inspeelt op de lokale (politieke) cultuur, religie of gewoontes, wat hem hielp zijn doelen te bereiken. 
Image
Deterrence in the 21st century.jpg
Deterrence in the 21st Century Dit boek biedt een veel bredere benadering van het begrip afschrikking die veel meer recht doet aan de complexiteit van dit begrip en het inzicht dat we inmiddels hebben gekregen in de werking van afschrikking.
Image
v83l_0gh.jpg
Peacekeeping in Albania and Kosovo De Nederlandse diplomaat Daan Everts was in de periode 1998-2002 head of mission van de OVSE en beschrijft in Peacekeeping in Albania and Kosovo waarom de resultaten van nation-building niet altijd aan de verwachtingen voldeden.
Image
2210-2020-b.jpg
Why America Loses Wars Donald Stoker stelt in Why America Loses Wars aan de orde waarom in zijn visie de Verenigde Staten sinds de Korea-oorlog geen conflict of oorlog meer hebben kunnen winnen.
Image
Militaire Spectator 12-2011 1 kopie.jpg
Kandahar Airfield
Image
Militaire Spectator 4-2010 1 kopie.jpg
ISAF, Nederland en het herstel van de Afghaanse civiele luchtvaartsector