Dr. H. de Jong

Artikelen

The Army that got away The Army that got away van Jack Didden en Maarten Swarts is ongetwijfeld het te raadplegen boek voor wie zich wil gaan verdiepen in de oorlogsfase aan het westfront tussen de operaties in Normandië en Nederland in.
Image
krijgsgeweld.jpg
Krijgsgeweld en kolonie Krijgsgeweld en kolonie is een boek met urgentie en meerwaarde, waarin de auteurs niet terugdeinzen voor scherpe standpunten en inzichten. 
Image
Driessen Touching War.jpg
Touching War De grote verdienste van Touching War is dat het een confronterend boek is dat op het punt van de omgang met het militaire verleden aanzet tot zelfreflectie.
Image
Insurgency and counterinsurgency in South Africa.jpg
Insurgency and counterinsurgency in South Africa Douek heeft een stimulerende studie geschreven over de veiligheidsdiensten in Zuid-Afrika. Het boek opent interessante denkrichtingen en onderzoeksmogelijkheden.
Image
mm740ke3_k6df.jpg
De canon van de Koninklijke Marine De canon van de Koninklijke Marine is een genuanceerd boek dat aanknopingspunten biedt voor het debat over de canonisering van de geschiedenis.
Image
sns8436_p.jpg
Opstand van de Georgiërs op Texel In zijn boek Opstand van de Georgiërs op Texel schetst Eric Lee voornamelijk de Georgische kant van het verhaal en gaat hij dieper in op de constructie van de herinnering en de doorwerking van de gebeurtenissen na de Tweede Wereldoorlog.
Image
boek_k28djr_jkg.jpg
De Indonesische dekolonisatieoorlog Lang kon nog worden volgehouden – voor wie het wilde althans – dat het geweld tijdens de dekolonisatieoorlog in Indonesië allemaal ‘incidenteel’ was; met het verschijnen van voorlopige resultaten van een comparatief onderzoek in het Low Countries Historical Review is het zeer de vraag of dit nog langer kan.
Image
Militaire Spectator 12-2011 1 kopie.jpg
Tolstojs ‘Oorlog en Vrede’: van dichtbij zien we niets?