Redactie

Artikelen

Image
Foto MCD Rob Gieling
Mindshift Terwijl de dreiging toeneemt en het gevoel van urgentie enorm zou moeten zijn, gaan beleidsmakers in ‘Nederland polderland’ eerst nog eens rustig nadenken in werkgroepjes en overlegfora.
Image
2024 Russia Conference
Papers 2024 Russia Conference Lees de papers van de 2024 Russia Conference van het Baltic Defence College: The Paradox of Power. 
Image
Hennie Bouman
'We hebben niets eens prioriteit op het spoor' Brigade-generaal Henny Bouman, sous-chef Materiële Gereedheid, vertelt in een Samen Sterker podcast over de ontwikkeling van een logistiek ecosysteem dat klaar moet zijn voor een Artikel 5-situatie.
Image
Samen Sterker
Brigade-generaal De Wolf: krijgsmacht logistiek niet klaar voor conflict De NAVO staat voor een reëel scenario van grootschalige inzet aan de oostgrens. Maar is de alliantie voorbereid op die immense taak? Brigade-generaal Nicole de Wolf-Fabricius, expert in militaire logistiek, deelt haar inzichten in een Samen Sterker podcast. 
Image
Ministerie van Defensie
Defensie en HVVG Transparantie zou bij Defensie voorop moeten staan en niet het krampachtig uit de wind houden van leidinggevenden en politieke besluitvormers. 
Image
Foto MCD Valerie Kuypers
Welkom Welkom Maarten Schurink, aantredend secretaris-generaal, en Koen Davidse, toekomstig directeur-generaal Beleid: er staat u een belangrijke, nieuwe taak te wachten.
‘Diepgaande studie krijgsgeschiedenis voor ieder officier noodzakelijk’ Voor iedere officier is het belangrijk de juiste lessen uit de krijgsgeschiedenis te kennen, maar tot naäperij moet dan niet leiden, stond in 1955 in de Militaire Spectator.
‘Een heldenzwaard is beter dan de sterkste vesting’ 'Dat men de middelen die men heeft niet alleen wéét te gebruiken, maar bovenal ook durft gebruiken' is van beslissende betekenis, liet Finland zien in de winteroorlog tegen de Sovjet-Unie.
Image
MSC
Munich Security Report 2023 Re:vision Against the background of Russia's brutal invasion of Ukraine, the world’s liberal democracies must revamp their vision of a desirable international order, says the Munich Security Report 2023,
Image
Foto MCD Valerie Kuypers
Macht... en tegenspraak? De redactie is voor tegenspraak; verandering komt niet tot stand door per mail een boek te verspreiden waarin heel veel auteurs worden geciteerd, maar geen antwoorden worden geformuleerd.