Redactie

Artikelen

Image
Foto MCD Valerie Kuypers
Welkom Welkom Maarten Schurink, aantredend secretaris-generaal, en Koen Davidse, toekomstig directeur-generaal Beleid: er staat u een belangrijke, nieuwe taak te wachten.
‘Diepgaande studie krijgsgeschiedenis voor ieder officier noodzakelijk’ Voor iedere officier is het belangrijk de juiste lessen uit de krijgsgeschiedenis te kennen, maar tot naäperij moet dan niet leiden, stond in 1955 in de Militaire Spectator.
‘Een heldenzwaard is beter dan de sterkste vesting’ 'Dat men de middelen die men heeft niet alleen wéét te gebruiken, maar bovenal ook durft gebruiken' is van beslissende betekenis, liet Finland zien in de winteroorlog tegen de Sovjet-Unie.
Image
MSC
Munich Security Report 2023 Re:vision Against the background of Russia's brutal invasion of Ukraine, the world’s liberal democracies must revamp their vision of a desirable international order, says the Munich Security Report 2023,
Image
Foto MCD Valerie Kuypers
Macht... en tegenspraak? De redactie is voor tegenspraak; verandering komt niet tot stand door per mail een boek te verspreiden waarin heel veel auteurs worden geciteerd, maar geen antwoorden worden geformuleerd.
Image
Tennessee Army National Guard Timothy Massey
Veiligheidszorgen? Defensie is de laatste decennia tegen beter weten in afgebroken en het is zeer twijfelachtig of de Nederlandse samenleving de instelling heeft die nodig is als het er echt op aan zou komen.
Image
Foto MCD Gregory Freni
Besturen Bij Defensie, ook bij inzet? Zolang ‘inzet’ in het BBD geldt als een van de 47 processen en bestuurlijk op dezelfde manier behandeld wordt als bijvoorbeeld ‘facilitair’ of ‘omgevingsmanagement’, zullen militairen dat nooit begrijpen en gaat er iets mis.
Image
Foto US Army Jason Johnston
Dr. Tom Simoens analyses Combined Arms Warfare In an article for The Defence Horizon Journal Tom Simoens analyses why Combined Arms Warfare remains a key concept and argues that every future officer should be f
‘Betaalde agenten (minste soort)’, 'toneelspel' en volkskarakter 'Het is uiteindelijk de taak van het inlichtingenwerk, ‘gegevens over de potentiële vijand te verzamelen, waar en hoe dan ook!’, schreef lui
Image
Zelensky
Kijken naar de oorlog Bij de strijd in Oekraïne springt het onvoorspelbare verloop van de oorlog het meest in het oog.