Redactie

Artikelen

Image
Foto MCD Cinthia Nijssen
The Netherlands Journal of War Studies De Militaire Spectator biedt onderzoekers en wetenschappers nu de mogelijkheid om de resultaten van hun inspanningen te publiceren naar wetenschappelijke maatstaven.
Introduction In the special blind-peer-reviewed February 2024 edition of the Militaire Spectator – the Netherlands Journal of War Studies (NJWS) – several themes pertaining to the future of war are explored.
Image
Podcast samen sterker
Een overzicht in naderende militaire dreigingen 'Bereid je voor op de toekomst'. Redacteur van de Militaire Spectator gaat in de Samen Sterker-podcast in gesprek over de urgentie van de schaalbare krijgsmacht.
Tot in Bachmoet: hakken en zagen met de Linnemann-schop Met de 19e-eeuwse Linnemann-schop kun je meer dan alleen graven, blijkt ook uit hedendaagse gevechten als in Bachmoet.
Image
Oekraine
Oplopende spanning Met alleen goede wensen gaan we het niet redden: we zullen ook veel wijsheid nodig hebben in 2024.
Image
BMT2
The war in Ukraine through the lens of joint functions Vijf Belgische officieren van uiteenlopende disciplines kijken in een speciaal focus paper kritisch naar de planning en de uitvoering van militaire operaties in Oekraïne.  
Image
Lockheed Martin
It All Comes Down to Sea Control Als China Taiwan aanvalt zullen de VS en zijn geallieerden de grootste militaire operaties starten sinds de Slag om Okinawa in 1945, schrijven Scott Tait en Anthony LaVopa.
Image
Foto MCD Jasper Verolme
Electorale desinteresse en politieke realiteitszin De ongewisse uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen is frustrerend voor een ieder die ernst wil maken met de broodnodige versterking van de krijgsmacht.
‘De wereldvrede en het zondenregister van engelachtige publieke opinies’ Eind november overleed Henry Kissinger, de Amerikaanse top-diplomaat die een groot stempel drukte op de wereldpolitiek.
‘Het gebruik van micro-organismen voor oorlogsdoeleinden’ Majoor G.K. Fraay beschreef in 1954 ontwikkelingen in de biologische oorlogvoering. Die 'leent zich meer voor strategisch dan voor tactisch gebruik' en 'Nederland is in staat snel het gevaar te bestrijden'