Redactie

Artikelen

‘Voor collectieve verdediging is een vijand nodig’ De NAVO vierde deze maand haar 75-jarige bestaan. Hoe dacht men bij eerdere terug- en vooruitblikken over het bondgenootschap?
Image
Theodor Roosevelt
Theodore Roosevelt’s Great-Power Navy De strategische rol die president Theodore Roosevelt voor de marine weggelegd zag levert waardevolle lessen op voor het huidige Amerikaanse optreden tegenover China, schrijft Nicholas Danby in een artikel voor het U.S. Naval Institute.
Lichaamslengte en menselijke maat De toenemende lengte van de gemiddelde Nederlander had ook gevolgen voor de krijgsmacht en was daardoor onderwerp van discussie in de Militaire Spectator.
Image
Roy Lindelauf
Waarom AI het belangrijkste wapen wordt Artificial Intelligence wordt het belangrijkste wapen in moderne oorlogvoering, zegt hoogleraar Roy Lindelauf in een podcast van Het Digitale Front.
Image
Annelies van Vark
'Veiligheid is een taak van de hele maatschappij' Luister naar de podcast waarin Annelies van Vark, senior coördinerend adviseur Transitie bij Defensie, haar onderzoek naar de whole of society approach toelicht. 
Image
Foto MCD Cinthia Nijssen
The Netherlands Journal of War Studies De Militaire Spectator biedt onderzoekers en wetenschappers nu de mogelijkheid om de resultaten van hun inspanningen te publiceren naar wetenschappelijke maatstaven.
Introduction In the special blind-peer-reviewed February 2024 edition of the Militaire Spectator – the Netherlands Journal of War Studies (NJWS) – several themes pertaining to the future of war are explored.
Image
Podcast samen sterker
Een overzicht in naderende militaire dreigingen 'Bereid je voor op de toekomst'. Redacteur van de Militaire Spectator gaat in de Samen Sterker-podcast in gesprek over de urgentie van de schaalbare krijgsmacht.
Tot in Bachmoet: hakken en zagen met de Linnemann-schop Met de 19e-eeuwse Linnemann-schop kun je meer dan alleen graven, blijkt ook uit hedendaagse gevechten als in Bachmoet.
Image
Oekraine
Oplopende spanning Met alleen goede wensen gaan we het niet redden: we zullen ook veel wijsheid nodig hebben in 2024.