Redactie

Artikelen

Image
Foto NAVO
Hoe vertellen we het de gewone Rus? De westerse sancties tegen Moskou zouden er mede toe moeten leiden dat de Russische bevolking de druk op het regime in het Kremlin verhoogt, maar is dat wel realistisch? 
Image
NL ARMS 2022
Read now: NL ARMS 2022 NL ARMS 2022: Towards a Data-Driven Military. A Multidisciplinary Perspective  
Image
Foto NAVO
Munitie en strategie Het aanhouden van reservisten, reservematerieel en munitie gold lange tijd als pure geldverspilling, maar voor de snelle herbewapening in een overspannen marktsituatie betalen we nu de hoofdprijs. 
Image
Foto US Army
Special Militair Rechtelijk Tijdschrift: De oorlog in Oekraïne Lees de special van het Militair Rechtelijk Tijdschrift over de oorlog in Oekraïne.  
‘Officieren weer leren schaken’ Majoor H. Quax breekt een lans voor het incorporeren van schaken in onze officiersopleidingen.
Image
Foto MCD Jan Dijkstra
Militarisering Vriend en vijand o
Image
Russia Conference
The Conference on Russia 2023 Papers The University of Tartu Press has published the papers of the upcoming Conference on Russia, entitled 'The winter of Russia's discontent. Russia’s Futures from Within and Without.'
Ballonnen, zeelieden en spionnen Afgelopen weken was er veel te doen over Chinese luchtballonnen boven de VS en andere landen. De luchtballon is een beproefd militair hulpmiddel, blijkt uit diverse verhandelingen in de Militaire Spectator.
Image
Photo US Army Alexander Skripnichuk
Benoît Verbreuk and Gregory Teulingkx analyse Russian urban operations In their article 'From the (dis)illusion of combined arms manoeuvre to the war of attrition: the deficiencies of the Russian Battalion Tactical Group in urban operations' Benoît Verbreuk and Gregory Teulingkx analyse the inferior performance of the Russian army in urban areas i
Generaal Haex aan de wieg en het graf van de IJssellinie Joop Haex zag in de IJssel potentie en noodzaak om Nederland beter te beschermen in de Koude Oorlog.