Frans Matser

Artikelen

Image
Frans Matser
Warfighting mindset en andere problemen Het benoemen van een warfighting mindset is een, maar kunnen we de jonge mannen en vrouwen die de komende jaren leiding moeten gaan geven bij de krijgsmacht wel goed opleiden?
Image
Frans Matser
Hokjesdenken Toen ik in 1976 op de KMA kwam merkte ik dat collega’s met een andere kleur uniform elkaar niet altijd voor vol aanzagen, wat de samenwerking tussen de krijgsmachtdelen nogal eens in de weg heeft gestaan.
Image
Frans Matser
Zelensky, ga werven aan de Spaanse Costa's! Veel Nederlanders zijn niet bereid te vechten, maar welvarende Oekraïners en Russen staan ook niet bepaald te trappelen.
Image
Frans Matser
Gratificatie voor Diana: integer of creatief? Ik weet nog steeds niet helemaal zeker of ik integer of creatief heb gehandeld. Maar Diana was heel blij, en dat was ook wat waard.
Image
Frans Matser
Gaza-oorlog 'Kapitein, moeten we het niet eens over het Palestijns-Israëlische conflict hebben? Wie heeft er gelijk?'
Image
Frans Matser
De jeugd van tegenwoordig 'Wil je nou zeggen dat we de jeugd van tegenwoordig met hun telefoons en internet een beetje hun gang moeten laten gaan?’
Image
Frans Matser
Internationale samenwerking Waarom had ik niet zo'n bataljonscommandant die gewoon beslissingen durfde te nemen?
Image
Frans Matser
Vertrouwen ‘Moreel contract? Waar staat dat dan?’
Image
Frans Matser
Hoera dienstplicht! Alle ‘experts’ houden ons iedere dag weer voor dat de dienstplicht het duizenddingendoekje is voor hoegenaamd elk maatschappelijk probleem. Wie ben ik om daaraan te twijfelen?
Image
Frans Matser
Besluitvorming Elk van de defensieonderdelen heeft een raad, waarin de commandant belangrijke lijnfunctionarissen en stafadviseurs hoort: het gevaar van de toxic triangle ligt op de loer.