Dr. Frans van Nijnatten

Frans van Nijnatten is eindredacteur van de Militaire Spectator.

Artikelen

Image
Foto US Air Force Eric Dietrich
‘Airpower is the answer’ Op het jaarlijkse Air Warfare Symposium van de Amerikaanse Air & Space Forces Association in Denver stond China centraal als de belangrijkste dreiging. 
Image
Foto ANP
‘De aanname ‘zoiets doen wij tegenwoordig niet meer’ zou kortzichtig zijn’ In een interview met de Militaire Spectator lichten Thijs Brocades Zaalberg en Bart Luttikhuis toe waarom zij voor hun bundel Empire’s Violent End kozen voor de comparatieve methode.
Image
Foto Beeldbank NIMH
‘The situation in Bosnia is getting worse by the day’ Any partition of Bosnia and Herzegovina would trigger a domino effect in the Balkans that no one would be able to control, political scientist Alexander Rhotert warns in an interview with the Militaire Spectator.
Extreme Sicherheit / Das Netzwerk der Neuen Rechte De boeken Extreme Sicherheit en Das Netzwerk der Neuen Rechte geven een inkijk in de discussie die in Duitsland speelt rond rechtsextremisme in de Bundeswehr en de omgang daarmee.
Image
Onno Eichelsheim Jan Swillens Foto Herman Zonderland
‘Zonder inlichtingen geen veiligheid’ In een interview met de Militaire Spectator reflecteren Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim en D-MIVD generaal-majoor Jan Swillens op het inlichtingenveld, het dreigingslandschap en een sterkere J2-constructie bij de krijgsmacht.
Image
Photo Estonia Defence
‘The threat is tangible’ In an interview with the Militaire Spectator, Martin Hurt of the International Centre for Defence and Security in Tallinn talks about the security situation in Europe after the Russian invasion of Ukraine and the need for robust deterrence. 
Image
Pien van der Hoeven.jpg
‘Wantrouwen journalisten is bijna een vooroordeel geworden’ In een interview met de Militaire Spectator over haar boek Spoken praat Pien van der Hoeven over nepnieuws en de taken van de journalistiek en de krijgsmacht.
Image
nye0_6yfr.jpg
‘Be authentic and do as I say’ In een interview met de Militaire Spectator praat Marenne Jansen over haar onderzoek naar de opleiding van infanterieofficieren, over het durven nemen van risico’s in het onderwijs aan cadetten en wat ze zou veranderen als ze zelf commandant van de NLDA zou zijn.
Image
40j_l76_o.jpg
Je wordt bedankt, Bin Laden ‘Afghanistan is niet maakbaar en zeker niet van buitenaf. Dat is de grootste les van de afgelopen twintig jaar’, zegt Jorrit Kamminga, auteur van het boek Je wordt bedankt, Bin Laden, in een interview met de Militaire Spectator.
Image
c73pi_9jt.jpg
‘Stand back and stand by’ of ‘stand down’? Na het aantreden van Joe Biden als president en Lloyd Austin als minister van Defensie heeft de Amerikaanse krijgsmacht de campagne voor inclusiviteit een nieuwe impuls gegeven.