Dr. Frans van Nijnatten

Frans van Nijnatten is eindredacteur van de Militaire Spectator.

Artikelen

Extreme Sicherheit / Das Netzwerk der Neuen Rechte De boeken Extreme Sicherheit en Das Netzwerk der Neuen Rechte geven een inkijk in de discussie die in Duitsland speelt rond rechtsextremisme in de Bundeswehr en de omgang daarmee.
Image
Onno Eichelsheim Jan Swillens Foto Herman Zonderland
‘Zonder inlichtingen geen veiligheid’ In een interview met de Militaire Spectator reflecteren Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim en D-MIVD generaal-majoor Jan Swillens op het inlichtingenveld, het dreigingslandschap en een sterkere J2-constructie bij de krijgsmacht.
Image
Photo Estonia Defence
‘The threat is tangible’ In an interview with the Militaire Spectator, Martin Hurt of the International Centre for Defence and Security in Tallinn talks about the security situation in Europe after the Russian invasion of Ukraine and the need for robust deterrence. 
Image
Pien van der Hoeven.jpg
‘Wantrouwen journalisten is bijna een vooroordeel geworden’ In een interview met de Militaire Spectator over haar boek Spoken praat Pien van der Hoeven over nepnieuws en de taken van de journalistiek en de krijgsmacht.
Image
nye0_6yfr.jpg
‘Be authentic and do as I say’ In een interview met de Militaire Spectator praat Marenne Jansen over haar onderzoek naar de opleiding van infanterieofficieren, over het durven nemen van risico’s in het onderwijs aan cadetten en wat ze zou veranderen als ze zelf commandant van de NLDA zou zijn.
Image
40j_l76_o.jpg
Je wordt bedankt, Bin Laden ‘Afghanistan is niet maakbaar en zeker niet van buitenaf. Dat is de grootste les van de afgelopen twintig jaar’, zegt Jorrit Kamminga, auteur van het boek Je wordt bedankt, Bin Laden, in een interview met de Militaire Spectator.
Image
c73pi_9jt.jpg
‘Stand back and stand by’ of ‘stand down’? Na het aantreden van Joe Biden als president en Lloyd Austin als minister van Defensie heeft de Amerikaanse krijgsmacht de campagne voor inclusiviteit een nieuwe impuls gegeven.
Is een militaire strategie in Nederland onmogelijk? 'Wellicht is de enige conclusie dat een militaire strategie in Nederland niet mogelijk is. Maar als dat zo is, dan doen we er goed aan om daar wel voor uit te komen', zegt Lars Deijkers, auteur van Politieke zuinigheid en militaire volgzaamheid. De militaire strategie van Nederland in de periode 2000-2014, in een interview met de Militaire Spectator.
Image
Mujanovic_portret_2020_6_34348567623492615.jpg
Jasmin Mujanović: ‘Bosnia’s priority is membership in NATO’ Twenty-five years after the Srebrenica Genocide and the Dayton Accords, Bosnia needs to move towards a genuinely democratic regime and full membership of NATO, says political scientist Jasmin Mujanović.
Image
Sellmeijer.jpg
In het spanningsveld tussen wetenschap en beleid In een interview met de Militaire Spectator houdt luitenant-kolonel Carel Sellmeijer, projectleider van de nieuwe Nederlandse Defensie Doctrine, een stevig pleidooi voor de oprichting van een Joint Warfare Centre waarin plek is voor fulltime joint doctrineschrijvers in de werkomgeving van de CDS.