Dr. Frans van Nijnatten

Frans van Nijnatten is eindredacteur van de Militaire Spectator.

Artikelen

Image
CIOR
Reservist: de broodnodige liaison tussen krijgsmacht en bedrijfsleven Reservisten kunnen een belangrijke schakel zijn in de toenadering tussen westerse defensieorganisaties en het bedrijfsleven die door de Russische aanval op Oekraïne nog noodzakelijker is geworden, concludeerden sprekers op het CIOR Seminar.
Image
Bundeswehr Zeitenwende
Zwischen Zeitenwende und Generation Smartphone
Image
Hans Jaap Melissen FOTO ANP
‘De oorlog voelt als thuiskomen’ In een interview met de Militaire Spectator praat oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen over zijn vak, selfie warriors en defensievoorlichters.
Image
Foto Paul Tolenaar
'Nederland moet blijven deelnemen aan VN-missies' In een interview met de Militaire Spectator legt KLTZ (SD) Caecilia van Peski uit waarom de VN imperfect én onmisbaar is.
Image
Foto Bundeswehr Björn Lenz
Tussen Zeitenwende en Generation Smartphone Tijdens de Petersberger Gespräche zur Sicherheit gingen experts in op de Zeitenwende, het Sondervermögen en nieuwe kansen voor de Bundeswehr.
Image
Herman Vuijsje
’Het debat of we bereid zijn te vechten moet gevoerd worden’ In een interview met de Militaire Spectator praat socioloog Herman Vuijsje over de dienstplicht, de Nederlandse gevechtsbereidheid en 'jeugdherbergvaders', ofwel militaire leiders.
Image
Foto US Air Force Eric Dietrich
‘Airpower is the answer’ Op het jaarlijkse Air Warfare Symposium van de Amerikaanse Air & Space Forces Association in Denver stond China centraal als de belangrijkste dreiging. 
Image
Foto ANP
‘De aanname ‘zoiets doen wij tegenwoordig niet meer’ zou kortzichtig zijn’ In een interview met de Militaire Spectator lichten Thijs Brocades Zaalberg en Bart Luttikhuis toe waarom zij voor hun bundel Empire’s Violent End kozen voor de comparatieve methode.
Image
Foto Beeldbank NIMH
‘The situation in Bosnia is getting worse by the day’ Any partition of Bosnia and Herzegovina would trigger a domino effect in the Balkans that no one would be able to control, political scientist Alexander Rhotert warns in an interview with the Militaire Spectator.
Extreme Sicherheit / Das Netzwerk der Neuen Rechte De boeken Extreme Sicherheit en Das Netzwerk der Neuen Rechte geven een inkijk in de discussie die in Duitsland speelt rond rechtsextremisme in de Bundeswehr en de omgang daarmee.