I.L. Wiltenburg

Major Ivor Wiltenburg is a PhD candidate in Military Operational Science at the Royal Netherlands Defence Academy.

Artikelen

Hawija Het boek 'Hawija' verzandt door een onlogische opzet, een gekleurd beeld over statelijk geweld en een veelvoud aan deelonderwerpen en auteurs in een rommelige ‘j’accuse’ over burgerslachtoffers.
Image
Foto MCD Gerben van Es
De Slag om Chora (deel 2) De inzet van vuur- en luchtsteun bij de Slag om Chora in juni 2007 is alleen te analyseren via de omstandigheden waarin de TFU-commandant zijn besluiten moest nemen.
Image
Foto MCD
De Slag om Chora (deel 1) De Slag om Chora in juni 2007 is in meerdere opzichten een belangrijke gebeurtenis geweest voor Nederland, en de Nederlandse krijgsmacht in het bijzonder.
Image
BOXER.jpg
Het richten van de landmacht Met het afstoten van de CV90 en de Leopard 2A6 verloor de landmacht de helft van haar capacity en 13e Lichte Brigade de capability om gemechaniseerd op te treden; wat is dan precies de rol deze brigade in het contemporaine conflict?
Image
Wiltenburg SFA.JPG
Security Force Assistance: practised but not substantiated Security Force Assistance missions are becoming a mainstream military activity, but in the Netherlands the strategic value of SFA is not reflected in the current doctrine nor in the current organisation.