Karishma Chafekar

Karishma Chafekar is docente Engels KIM/KMA. Zij werkt bij het TalenCentrum Defensie (TCD) van de Nederlandse Defensie Academie in Breda.

Artikelen

Image
Foto U.S. Department of Defense
The Milleytary Oath: Speech Act Theory in the American Civil-Military Context Chairman of US Joint Chiefs of Staff General Mark Milley stressed that the vertical authority relationship of the state and the armed forces is enforced in the military oath, which is in line with the literature on the military oath of office as a speech act in civil-military relations.
Image
Afbeelding Georgina Earle
Excuses aan Dutchbat III De Nederlandse regering maakte in juni 2022 excuses aan Dutchbat III, maar wat betekent dat voor de relatie tussen de krijgsmacht en de staat?
Image
MS 9 - I alone can fix it.jpg
I Alone Can Fix It I Alone Can Fix It tekent op hoe de Amerikaanse democratische instituties onder leiding van Trump aan het wankelen werden gebracht, en gaat daarbij ook in op de rol van de krijgsmacht in het behoud van de democratische rechtsstaat.
Image
jw620_kbv.jpg
De (dis)continuïteit van de militaire eed De Nederlandse militaire eed, waarin militairen naast gehoorzaamheid aan de wetten trouw zweren of beloven aan de koning, klopt niet vanuit de speech act theory.