Dr. A. Claver

Alexander Claver is werkzaam bij het ministerie van Defensie.

Artikelen

Image
Foto ANP
‘De aanname ‘zoiets doen wij tegenwoordig niet meer’ zou kortzichtig zijn’ In een interview met de Militaire Spectator lichten Thijs Brocades Zaalberg en Bart Luttikhuis toe waarom zij voor hun bundel Empire’s Violent End kozen voor de comparatieve methode.
Image
Foto Militaire Spectator
De Nederlandse evasion chart De evasion chart voor militairen die geïsoleerd raken in vijandelijk en onbekend gebied blijft ook in de digitale tijd een beproefd analoog hulpmiddel.
Image
Foto MCD, Gerben van Es
Producten van Dienst Geografie: voorbij Google Maps Geo-informatie dient als grondslag voor operaties in alle domeinen van de krijgsmacht, aldus C-DGeo lkol Marcel van Loon in dit interview.
Wij zijn Bellingcat Bellingcat verricht bewonderenswaardig én relevant onderzoek, maar fungeert de organisatie daarmee werkelijk als een ‘geheime dienst voor gewone mensen’?
Image
Onno Eichelsheim Jan Swillens Foto Herman Zonderland
‘Zonder inlichtingen geen veiligheid’ In een interview met de Militaire Spectator reflecteren Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim en D-MIVD generaal-majoor Jan Swillens op het inlichtingenveld, het dreigingslandschap en een sterkere J2-constructie bij de krijgsmacht.
Image
vjty6_00j.jpg
How Spies Think De tien lessen die David Omand geeft in zijn boek How Spies Think zijn een uitstekende raadgever bij het werken in het belang van de democratische rechtsorde.
Image
vn792_kj58u.jpg
Small Wars, Big Data The title of the book Small Wars, Big Data is a catchy misnomer. 
Image
BIG DATA analytics.jpg
The Big Data Paradox An important aspect of the digital domain is big data and analysing the subject from a theoretical, indeed more philosophical, point of view will help to understand the arena in which military activities play an important part.