Maarten Katsman MA

Maarten Katsman is redacteur van de Militaire Spectator.

Artikelen

Image
Foto MCD, Gerben van Es
Nederlands-Duitse samenwerking in luchtverdediging Het Nederlands-Duitse Competence Centre Surface Based Air and Missile Defence levert expertise en planningscapaciteit aan o.a. het Allied Air Command van de NAVO, legt kolonel Jan Blom uit in dit interview.
Image
Foto U.S. Army Europe, Elizabeth Tarr
Negen jaar oorlog in Oekraïne: naar een ‘frozen conflict’? De oorlog in Oekraïne heeft grote kans uit te monden in een 'frozen conflict', zeggen veel experts. Wat was het verloop van de strijd tot nu toe en wat is de verwachting voor dit jaar?
Image
Foto MCD, Sjoerd Hilckmann
Militairen bij de NCTV: ‘reality check voor de beleidswereld?’ In de grey zone van de Haagse politiek vormt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) het koppelvlak tussen beleid en uitvoering. Wat kunnen militairen hieraan bijdragen?
Image
Foto MCD, Gerben van Es
Producten van Dienst Geografie: voorbij Google Maps Geo-informatie dient als grondslag voor operaties in alle domeinen van de krijgsmacht, aldus C-DGeo lkol Marcel van Loon in dit interview.
Image
Photo NATO
A safer Europe: ‘Finland and Sweden join NATO as contributors’ Sweden and Finland will join NATO. What does this mean for the Atlantic Alliance and what can these two Nordic countries bring to the table?
Image
202204 Middendorp thumbnail.jpg
Krijgsmacht en klimaatverandering De gevolgen van klimaatverandering vormen een van de grootste bedreigingen voor onze veiligheid van deze eeuw, zegt oud-generaal Tom Middendorp in een interview met de Militaire Spectator.
Image
Pien van der Hoeven.jpg
‘Wantrouwen journalisten is bijna een vooroordeel geworden’ In een interview met de Militaire Spectator over haar boek Spoken praat Pien van der Hoeven over nepnieuws en de taken van de journalistiek en de krijgsmacht.
Image
202106 Interview thumbnail.JPG
‘Een eerste stap voorwaarts’ De Militaire Spectator sprak met kapitein Niels Kalwij, commandant, en opperwachtmeester Danny Gruben van de recent opgerichte Delta Batterij.
Image
c73pi_9jt.jpg
‘Stand back and stand by’ of ‘stand down’? Na het aantreden van Joe Biden als president en Lloyd Austin als minister van Defensie heeft de Amerikaanse krijgsmacht de campagne voor inclusiviteit een nieuwe impuls gegeven.
Image
Foto Broeks .jpg
‘De handschoenen zijn uit’ ‘Nederland belijdt internationalisering met de mond, maar doet er veel te weinig aan, zeker in multilateraal verband’, zegt luitenant-generaal b.d. Jan Broeks, tot 2019 directeur-generaal van de internationale militaire staf van de NAVO, in een interview met de Militaire Spectator.