'Met geweer en geduld' nu ook in de boekhandel

Tussen augustus 2006 en juni 2010 hebben honderden Nederlandse militairen bijgedragen aan de opbouw van het Afghaanse leger in Uruzgan. Deze mentoren van het Operational Mentoring and Liaison Team (OMLT) verzorgden trainingen op de verschillende kampementen en buitenposten in de provincie. Ook vochten ze zij aan zij met de Afghaanse militairen tijdens operaties met de Nederlandse Battlegroup en verschillende internationale coalitiepartners.

Vanuit de Nederlandse Defensie Academie zijn de inzet en ervaringen van deze OMLT’ers onderzocht en opgeschreven in het boek Met geweer en geduld. Trainen, adviseren en vechten met het Afghaanse leger in Uruzgan. Dit boek, geschreven door Lysanne Leeuwenburg en Ivor Wiltenburg, is in juli 2022 gepubliceerd en uitgereikt aan de Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim.

Het is voor de mentoren van deze missie (die nog geen boek hebben ontvangen) mogelijk om kosteloos een exemplaar aan te vragen. Dit kan door het aanvraagformulier in te vullen. Het boek zal dan gratis worden opgestuurd. 

Met geweer en geduld is ook verkrijgbaar via BoekenGilde of de lokale boekhandel en kost dan 24,95 euro.

Met geweer en geduld