Master CIIMT start in september

In september 2023 start weer de master Compliance and Integrity in International Military Trade (CIIMT) aan de NLDA.

Bij de Master CIIMT staat de complexe wereld van de handel in militaire en dual-use goederen centraal: hoe kan een organisatie voldoen aan de nieuwste regelgeving rond strategische handel? Tijdens deze master worden managementvraagstukken bestudeerd rond de export control van militaire en dual-use items. Omdat deze vragen vaak economische, ethische, organisatorische, juridische en strategische elementen omvatten worden ze vanuit verschillende perspectieven geanalyseerd.

Door gebruik te maken van de nieuwste wetenschappelijke kennis en inzichten vanuit de praktijk leren studenten tijdens de Master CIIMT managementvraagstukken te beantwoorden rond strategisch handel en krijgen zij handvatten voor het opzetten van een effectief internal compliance programme.

De master is bedoeld voor defensiepersoneel, (buitenlandse) militaire officieren van NAVO-lidstaten, NAVO-medewerkers, beleidsmedewerkers (BuZa, MoD) en de private sector (bijvoorbeeld de defensie-gerelateerde industrie). Meer informatie over de opleiding is te vinden op de website van de NLDA. Inschrijven kan van 1 februari tot 15 mei 2023. Voor die tijd kunnen is interesse kenbaar te maken via het e-mailadres master.ciimt@mindef.nl.

Foto MCD