Drs. Frans Matser

Frans Matser is publicist.

Artikelen

Image
Frans Matser
Vertrouwen ‘Moreel contract? Waar staat dat dan?’
Image
Frans Matser
Hoera dienstplicht! Alle ‘experts’ houden ons iedere dag weer voor dat de dienstplicht het duizenddingendoekje is voor hoegenaamd elk maatschappelijk probleem. Wie ben ik om daaraan te twijfelen?
Image
Frans Matser
Colonnevlaggen en andere wereldproblemen ‘Denkt u dat het geholpen zou hebben als Oekraïne atoomwapens zou hebben gehad? Ik bedoel, zou Poetin dan niet hebben aangevallen?’
Image
Frans Matser
Leugentjes om bestwil Kennelijk was het voorliegen van onze eigen burgers (en militairen) over de vermeende sterkte van het Russische leger de enige manier om Nederland te overtuigen toch een beetje geld uit te trekken voor de krijgsmacht.
Image
Frans Matser.jpg
Oorlogsberaad 'Ik heb die Poetin en Lavrov wel eens gesproken op een conferentie en het leken me hele normale en beschaafde kerels. Natuurlijk konden ze soms raar uit de hoek komen, maar dat geloof je toch niet?' 
Image
Frans Matser.jpg
Audiëntie ‘Christophe, fijn dat je tijd kon vrijmaken...En vertel eens; heb jij een beetje verstand van Defensie?’  ‘Eerlijk gezegd heb ik geen flauw benul. Dat schijnt bij Defensie een soort traditie te zijn.' 
Image
Frans Matser.jpg
De sprookjes van ome Henk De gebroeders Grimm waren heel bedreven in het vertellen van sprookjes, maar de sprookjes van ome Henk zijn beter. 
Image
Frans Matser.jpg
Personeel op 1? ‘Dan kunt u dat geld niet meer gebruiken. Zo zijn de regels!’ 
Image
Frans Matser.jpg
Hup Veteraneninstituut en dag RZO De verwachting is dat de unieke samenwerking tussen zes organisaties zal leiden tot nog betere zorg aan veteranen: die verdienen dat namelijk. 
Image
202109 Matser thumbnail.JPG
Afghanistan Het Westen onderschat de kracht van andere culturen, zoals ook weer in Afghanistan is gebleken. Nederland moet daarom misschien de hoofdtaken van zijn krijgsmacht eens goed tegen het licht houden.